Welke Zaken Zorgen Er Voor Dat Je Internet Niet Snel Meer Is?

Spread the love

Als videostreams stotteren of automatisch overschakelen naar de slechtste resolutie, als het bijwerken van webpagina’s of inbox te lang duurt ondanks de breedbandverbinding, is er ergens een probleem tussen uw apparaat en internetconnectiviteit. Met onze tips kunt u de oorzaak van de slechte verbinding verkleinen en verhelpen. Ook kun je op de website https://internetvergelijken.org/internet/ kijken of er een betere aanbieder is in vergelijking met de eerst aanbieder. Daarnaast kun je om kosten te besparen ook kiezen voor andere opties zoals een combinatie maken met een tv en internet aanbieding.

Overweging Voor Het Beperken Van Het Verbindingsprobleem

De spil voor de kwaliteit van een online verbinding in het thuisnetwerk is de WLAN-router, die in de meeste gevallen al een geïntegreerde DSL- of kabelmodem heeft. De modemrouter maakt verbinding met de netwerkoperator, die idealiter de gecontracteerde bandbreedte eraan toewijst. Afhankelijk van het tarief en de provider is deze bandbreedte tot 50 MBit / s stroomafwaarts in een klassiek VDSL-uitbreidingsgebied. (TV) kabeloperatoren gebruiken de beter afgeschermde coaxkabel al tot 300 MBit / s, terwijl ze de nog minder voorkomende FTTH-verbindingen over glasvezel tot 400 Mbit / s leveren.

Om een mogelijk verbindingsprobleem in het thuisnetwerk te beperken, moet u eerst controleren of de contractueel gegarandeerde bandbreedte van uw provider daadwerkelijk op uw router aankomt. U gebruikt bijvoorbeeld de DSL Speedtest van connect.de. Alleen dan test u de (WLAN) verbindingskwaliteit tussen de router en uw apparaten in het thuisnetwerk en brengt u zonodig de nodige wijzigingen aan.

Houd Uw Routerhardware En -Firmware Up-To-Date

In de regel ontvangt u van uw provider of netwerkoperator een huidige modemrouter die de huidige transmissietechnologie ondersteunt. Degenen die liever hun eigen apparaat gebruiken, moeten op dit detail letten en, indien nodig, de provider vragen.

Hoe dan ook, in principe moet elke router in het thuisnetwerk altijd zijn uitgerust met de nieuwste firmware. Dit is niet alleen aan te raden om redenen van verbindingsstabiliteit, maar ook met betrekking tot beveiligingsrelevante updates. De meeste populaire routermodellen waarschuwen de gebruiker voor een beschikbare firmware-update en sommige voeren zelfs automatisch veiligheidskritieke updates uit.

Controleer De Transmissiesnelheid Rechtstreeks Op De Modemrouter

Als de modemrouter correct is aangesloten en “up-to-date” is, controleert u eerst met welke verbindingssnelheid (datasnelheid) het apparaat verbinding heeft met internet. Deze waarde vertegenwoordigt ook de maximaal mogelijke online snelheid die een apparaat dat is aangesloten op deze router kan bereiken wanneer het is verbonden met internet.


Spread the love

Comments are closed.