Waarom moet je de luchtventilatie van een airco goed bijhouden?

Spread the love

De luchtkanalen zijn bedoeld om schone lucht in uw huis te verspreiden, en de meeste hedendaagse HVAC-systemen hebben filters om ervoor te zorgen dat de lucht die eruit komt zo schoon mogelijk is. Verschillende deeltjes gaan echter nog steeds door en als u het volgende opmerkt, maak er dan een punt van om de kanaalreiniging gepland te hebben voordat de winter invalt. Kijk op https://www.10beste.com/beste-mobiele-airco/ om de beste tips te lezen.

Schimmelgroei

Verwijder de roosters op minstens één van de ventilatieopeningen. Zoek met je zaklamp naar tekenen van schimmel in het kanaalwerk, voor zover je kunt zien. Je kunt ook een muffe geur opmerken als er genoeg in het kanaalwerk zit. Omdat er schimmel in het leidingwerk aanwezig is, moet u de kanalen controleren op lekkage. Vocht kan ook de isolatie van de luchtkanalen beschadigen, dus houd dit ook aan.

Niet-reagerende dempers –

Dempers zijn voor HVAC-systemen wat tikken zijn voor het sanitair. Ze regelen de hoeveelheid warme of koele lucht die in een bepaalde kamer stroomt. Dempers hebben bewegende delen, zodat geaccumuleerd stof hun beweging kan belemmeren, tot het punt waarop ze niet reageren op de thermostaat.

Plagen van ongedierte

Als u tekenen van ongedierte in het kanaal ziet, laat deze dan verwijderen door een professional. Ductwork is bedoeld om alleen lucht door te laten, dus naast de kosten voor kanaalreiniging en ongediertebestrijding bestaat de kans dat u ook gaten, gebroken naden en andere mogelijke plaaginvoerpunten moet aanpakken.

Minder efficiëntie

Schoon kanaalwerk kan de efficiëntie van uw HVAC-systeem verbeteren en de kans op verstoppingen en verminderde output minimaliseren. Dit is vooral belangrijk als u een olie-, gas- of houtgestookte oven heeft, omdat sommige deeltjes uit de brandende brandstof in het kanaalwerk kunnen ontsnappen. Op dezelfde manier moet u uw schoorsteen laten inspecteren of opnieuw bekleden als dat nodig is.


Spread the love

Comments are closed.