Waarom is het begrip life coaching de afgelopen tijd zo populair geworden? Een aantal dingen waar je rekening mee moet houden

Spread the love

Ik wilde alleen het woord over een lifecoach verspreiden en wat het kan doen om zo ongeveer iedereen te helpen. Nee, niet elke coach is geschikt voor elke cliënt, maar de juiste coach/cliënt-combinatie is zo’n krachtig hulpmiddel.

  • Ik hoor vaak verschillende variaties op de volgende vragen en uitspraken: “Wat kan een coach voor mij doen?”, “Ik kan het me niet veroorloven een coach te betalen!”, “Wat weet ZIJ dat ik niet doe?” weet?”, “Ik heb geen stinkende Coach nodig!” Oké, ik heb het woord “stinkend” erin gegooid (glimlach) maar ik weet dat er veel mensen zijn die baat kunnen hebben bij de kracht van coaching, maar het gevoel hebben dat ze het niet nodig hebben.
  • Mag ik je een vraag stellen? Wie wordt beschouwd als een van de grootste golfers aller tijden? Tiger Woods toch? Nou, raad eens, de beste golfer aller tijden heeft een coach! In feite heeft Tiger verschillende coaches gehad, waaronder Butch Harmon, Hank Haney, Sean Foley en meest recentelijk Chris Como. Zie je, zelfs als je de beste bent in wat je doet, kun je die grootsheid altijd verbeteren. Coaching betekent niet altijd dat er iets mis met je is, coaching kan je helpen te verbeteren wat je al doet om je nog beter te maken.

Hopelijk kan het volgende een aantal ogen openen voor de magie van deze prachtige tool genaamd life coaching!

Coaching is een effectief proces dat wordt gebruikt om individuen te ondersteunen bij het creëren van iets nieuws voor hun leven. Ik werk zij aan zij met mijn cliënten in coaching door perspectief en ondersteuning te bieden voor zelfkennis bij het bereiken van hun zakelijke en persoonlijke doelen en om hen te helpen duidelijkheid te krijgen over levenskwesties. Bron: Coachregio

Ik help mensen persoonlijk om balans, duidelijkheid te bereiken en de tools te ontwikkelen die nodig zijn om te evolueren naar een leven vol geluk en sereniteit. Ik geloof dat iedereen de tools in zich heeft die ze nodig hebben om een meer vervullend leven te leiden. Ik leid ze gewoon langs een krachtig pad dat deze hulpmiddelen zal doen ontwaken, zich zal concentreren op hun passie en hen uiteindelijk zal leiden naar een meer vervuld zelf.

Levenscoaches zijn geweldig en fungeren als je persoonlijke cheerleader en kunnen soms een mentor zijn. Er zijn veel voordelen aan het hebben van een Personal Life Coach en hier zijn er slechts een paar. Coaching is een waardevol proces voor mensen die op zoek zijn naar:

  • Ontwerp levensintenties die zowel uw zakelijke als persoonlijke doelen omvatten.
  • Breng betekenisvolle persoonlijke veranderingen aan die stress verminderen en uw leven vereenvoudigen.
  • Maak energie en andere bronnen vrij om aan te trekken wat je nu in je leven wilt.
  • Verbeter de kwaliteit van uw communicatie en relaties
  • Werk door een carrière- of levensovergang
  • Betere balans tussen werk en privé
  • Zorg voor duidelijkheid, focus en richting

Spread the love

Comments are closed.