Investeren In Goud Iets Voor Jou?

Spread the love

De financiĆ«le en schuldencrisis veroorzaakt al geruime tijd aanzienlijke nervositeit op de aandelenmarkten. De effectenmakelaars reageren zeer sterk op negatief nieuws uit de politiek en de economie, er zijn altijd spectaculaire prijsdalingen. De aanhoudende onzekerheid en in het bijzonder de angst voor escalatie van de eurocrisis dwingen investeerders tot “echte waarden” zoals goud en zilver.

Wil je meer informatie over het beleggen in goud? Kijk op de website https://spaarbuidel.nl/persoonlijke-lening om achter alle ins en outs te komen! Mis dit niet!

Angst Voor Een Sterke Inflatie

Angst voor een sterke inflatie speelt ook hier een grote rol. Veel experts verwachten dat de landen in de eurozone proberen hun schuldenprobleem op te lossen door middel van een voortdurende devaluatie. Het huidige beleid van de ECB om markten te overspoelen met goedkoop geld, leidt in deze richting. Veel burgers willen voorzieningen treffen voor het ergste geval en goud in de particuliere beleggingsportefeuille stoppen. Wil je meer weten over geld lenen zonder BKR? Kijk op de website spaarbuidel.nl/geld-lenen-zonder-bkr/.

Eeuwenlang De Waarde Behouden

Het edelmetaal heeft zijn waarde eeuwenlang en in alle crises behouden en wordt beschouwd als een soort vervangende valuta. Particuliere beleggers kunnen goud kopen in de vorm van munten of staven, maar zij moeten wel kosten betalen. Hoe lager de eenheid en het bedrag van het gekochte goud, hoe hoger het percentage verkoopkosten.

Grote Hoeveelheden Goud Aankopen

Daarom is het logisch om meteen een grotere hoeveelheid goud te bestellen, bijvoorbeeld via een bulkorder met andere investeerders. De goudprijs is een variabele, de huidige prijs wordt twee keer per dag bepaald bij de London Gold Fixing. Prijsontwikkeling is afhankelijk van vraag en aanbod van particuliere en institutionele beleggers. In tijden van crisis stijgt de goudprijs regelmatig, beleggers zoeken vervolgens een veilige haven voor hun geld.

Zekerheid Bestaat Nooit, Ook Niet Met Goud Investeringen

De veelgeprezen zekerheid van de goudinvestering, maar heeft zijn limieten, een volledig kapitaalverlies wordt inderdaad uitgesloten door menselijke discretie, maar prijsdalingen kunnen leiden tot waardeverlies. Als je te hoog gaat, moet je misschien een paar jaar wachten voordat je je goudposities weer kunt verkopen.

In de tussentijd zijn er uiteraard geen rentebaten, maar de winsten uit fysieke goudverkopen zijn vrijgesteld van roerende voorheffing. Als u in goud wilt beleggen, hoeft u niet per se een paar balken in de kluis te plaatsen. Er is ook de mogelijkheid om aandelen in bedrijven uit de goudindustrie te verwerven. Hiervoor zijn een aantal beleggingsfondsen beschikbaar.


Spread the love

Comments are closed.