De diepte van een wasmachine is belangrijk, maar er zijn nog een aantal zaken van belang

Spread the love

Dit is een cruciaal, maar vaak over het hoofd gezien onderdeel van het meten van je nieuwe compacte wasmachine en droger set (zoals de meesten van ons het meetlint wegbergen nadat we de breedte alleen hebben geverifieerd). Veel oude wasmachines waren veel ondieper dan nieuwere modellen, zelfs de compacte. Bekijk alle nieuwe wasmachines op witgoedland om de beste keus te maken.

Het is belangrijk om uw ruimte te meten voor breedte, hoogte en diepte en deze metingen te vergelijken met elke wasmachine en condensdroger uit 2019 van een appartement die u overweegt. Als de metingen op een rij staan, ben je klaar om te gaan. Als uw ruimte te klein is, moet u wellicht een andere oplossing vinden.

2. Voltage van de wasmachine

Veel merken zijn tegenwoordig overgestapt op elektrische elektrische drogers zonder ventiel, die 208 / 240V hebben (we geven dit vaak alleen maar aan als 220V in onze artikelen aangezien 208V meestal wordt waargenomen in industriële omgevingen en 220V een vaker voorkomende verblijfsduur is) . De meeste compacte drogers hebben 220 volt nodig om te kunnen werken. In de VS is 110V-elektriciteit de norm in de meeste huizen. Waarom hebben elektrische drogers 220 V nodig? Kort gezegd, de drogers hebben een hoger vermogensniveau nodig en fabrikanten willen ervoor zorgen dat hun machines effectief en efficiënt kunnen werken.

Zorg ervoor dat de locatie waar u uw machines wilt aansluiten, over de juiste stroomleidingen beschikt voor deze vereiste. Anders vind je jezelf met een gloednieuwe wasmachine en droger en geen manier om het van stroom te voorzien. Als u nog geen 220V-elektriciteitslijn hebt geïnstalleerd, moet u er een door een professionele elektricien laten installeren voordat u uw compacte droger kunt gaan gebruiken.

Wasmachines die minder verbruiken zijn in trek bij consumenten

Twee opmerkingen: Miele is het enige merk waarvan de drogers geen 220V-vermogen vereisen. Ondertussen worden de ringen van Bosch en Blomberg rechtstreeks in de droger aangesloten en krijgen ze stroom via de stekker van de droger in de muur. Dientengevolge moeten de Bosch- en Blomberg-producten in een set worden gebruikt; ze kunnen niet worden uitgewisseld met andere merken.

Ten slotte kunt u wellicht oudere modellen vinden die 110V-vermogen gebruiken als u vastbesloten bent om geen nieuwe lijn in uw wasruimte of kast geïnstalleerd te willen hebben. Dat gezegd hebbende, de kosten om een ​​elektricien een 220V-lijn te laten installeren, zijn relatief goedkoop en kunnen de moeite waard zijn om een ​​gloednieuw model met geavanceerde, moderne functies te installeren.

3. Afzonderlijke wasmachines vervangen

U vraagt ​​zich misschien af ​​of het mogelijk is om slechts één machine in uw wasmachine- en drogerenset voor een nieuwer model te vervangen? Als u bijvoorbeeld tevreden bent met uw huidige wasmachine, maar de droger niet aan de klus klopt, kunt u de wasmachine behouden en een nieuwe droger inruilen?

Het korte antwoord? Het hangt er van af. Voor stapelsets heeft elke wasmachine en droger voor elk formaat een specifieke partner- en stapelkit. Uw veiligste weddenschap is om rechtstreeks contact op te nemen met de fabrikant of verkoper om erachter te komen welke stukken compatibel zijn met welke partners. Op die manier zult u niet verrast worden als u alleen een nieuwe droger mee naar huis neemt om te ontdekken dat deze niet compatibel is om te worden gestapeld met uw huidige wasmachine.


Spread the love

Comments are closed.