Brandstofefficiëntie wordt steeds belangrijker voor autoconsumenten, waar let je allemaal op

Spread the love

Naarmate de brandstofprijzen stijgen en de bezorgdheid voor de gevolgen van CO2-emissies toeneemt, letten steeds meer mensen op hun prestaties per kilometer per liter dan ooit tevoren. Kijk op https://www.leaseauto.net/ om het volledige onderzoek terug te vinden.

Er zijn grote verschillen in brandstofverbruik tussen verschillende typen auto’s. Sommige auto’s met vierwielaandrijving bijvoorbeeld, halen iets meer dan 10 mpg, ruim 700% minder dan het brandstofverbruik van de Kia Rio, die 88,3 mpg haalt. Uit onderzoek van https://www.leaseauto.net/private-lease/ bleek laatst nog dat steeds meer mensen daarom beginnen met leasen.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van het brandstofverbruik bij het kijken naar leasing of het kopen van een nieuwe auto, omdat dit een aanzienlijke invloed zal hebben op de kosten van uw voertuig. Om u te helpen, hebben we een lijst samengesteld met de beste kleine auto’s voor brandstofbesparing en enkele tips om de brandstofkosten laag te houden.

De beste auto’s voor brandstofverbruik

1.       De Rio-regel 1.1l

Brandstofverbruik: 88.3 mpg

Deze handige kleine auto heeft de top gezwaaid voor brandstofefficiëntie, niet alleen voor de kleine auto’s in ons onderzoek, maar voor alle auto’s die beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk. Een indrukwekkend aantal kilometers per gallon van 88,3 mpg betekent dat je brandstofkosten maar net 6 p per mijl zullen zijn .

De Kia Rio is geweldig voor jonge gezinnen omdat het veel ruimte biedt voor een kleine auto. Stadsbestuurders zullen het best geschikt zijn voor dit voertuig, omdat het motorvermogen van 1,25L een langzamere snelheid op lange afstanden op de snelweg kan betekenen.

2.       De SMART Cabrio

Brandstofverbruik: 85.6mpg

Een van de kleinste auto’s op de markt van vandaag, het is niet verwonderlijk dat de Cabrio de top vijf heeft gemaakt voor brandstofbesparing.

Uitgebracht in 2016, de auto is perfect voor alleenstaanden of stellen met een tweezitter opstelling. Gebouwd voor de stad, zijn kleine formaat en manoeuvreerbaarheid betekent het geweldig om door smalle straatjes te komen en in parkeerplaatsen te dringen die andere voertuigen niet zouden redden.

3.       De VolksWagen Polo 1.2l

Brandstofverbruik: 83.1mpg

Volkswagen heeft een reputatie opgebouwd voor hoogwaardige kleine auto’s door zijn Polo- en Golf-assortiment, en de Polo laat zich niet verlagen door brandstofefficiëntie – tot 83.1 mpg. Hoewel de auto een 1.2L-motor heeft, profiteert de engineering ervan optimaal van deze kracht, zodat deze zelfs op langere schijven niet uit diepte voelt.

In lijn met de reputatie van Volkswagen, biedt de Polo een comfortabele rit met veel extra’s om je voertuig aan te passen aan wat je wilt. De Polo is geweldig voor iemand die wat meer comfort wil met zijn kleine auto.

4.       De Vauxhall Corsa 1.3 ecoFLEX

Brandstofverbruik: 80.7mpg

De Corsa is al jaren een vaste waarde in de sector van de kleine auto’s en met uitstekende prestaties op het gebied van brandstofefficiëntie lijkt het er waarschijnlijk nog een tijdje langer te zijn.

Naast het aanbieden van goede mijlen per gallon, is de Corsa verrassend ruim voor een kleine auto – waardoor het een geweldige optie is als gezinsauto.

5.       De Mini Hatchback

Brandstofverbruik: 74.3 mpg

Na zijn heruitvinding door de BMW Group in 2000 is de Mini zeker in omvang gegroeid. Ondanks de fysieke uitbreiding presteert het nog steeds uitstekend op brandstofefficiëntie met 74.3 mpg.

Zoals je van de BMW Group mag verwachten, biedt de Mini Hatchback comfort en luxe om de VW Polo te evenaren. De auto is veel groter dan zijn oorspronkelijke voorganger, wat betekent dat het niet langer alleen maar een handige auto is om als één persoon rond te neuzen, maar het kan gemakkelijk worden voortgezet als een geweldig voertuig voor talloze mensen.

Tips om uw brandstofkosten laag te houden

Het hebben van een auto met een laag brandstofverbruik maakt het veel eenvoudiger om uw brandstofrekeningen te beperken, maar er zijn nog steeds dingen die u kunt doen om de efficiëntie te maximaliseren:

  • Minder gewicht: het gewicht van uw auto en wat deze vervoert, kan van grote invloed zijn op de prestaties van de auto. Om het beste uit uw auto te halen, hoeft u geen zware items te dragen, tenzij u dit nodig hebt. Ruim de kofferbak van uw auto op om £ s op uw brandstofrekening te besparen.
  • Onderhoud uw auto: veel gemakkelijk te repareren onderhoudsproblemen zullen uw mpg doen zakken. Controleer regelmatig de bandenspanning, het loopvlak en het olieniveau om uw voertuig optimaal te laten werken.
  • Schakel vroeg uit: wacht niet tot je toeren zijn uitgezet om de versnellingen te veranderen. Versnel iets langzamer en ga sneller vooruit om het meeste uit je brandstof te halen.
  • Houd vast aan lagere snelheden: uit onderzoek is gebleken dat reizen met 80 km / u tot 25% meer brandstof verbruikt dan met 70. Blijf te allen tijde aan snelheidslimieten voor veiligheid en brandstofefficiëntie.
  • Krijg de zwaartekracht aan uw zijde: wanneer u in een gebied reist met obstakels of dat bergafwaarts is, versnelt u niet alleen om kort daarna opnieuw te moeten remmen, u verspilt hierbij waardevolle brandstof. Gebruik de zwaartekracht en het momentum van uw auto om door te gaan waar mogelijk.

Spread the love

Comments are closed.